Słuchaj nas: Kielce 107,9 FM | Busko-Zdrój 91,8 FM | Święty Krzyż 91,3 | Włoszczowa 94,4
Szukaj Facebook Twitter Youtube
Radio eM
Jednosc

SPORT

Biegowa pomoc na torze wyścigowym

piątek, 02 września 2016 09:46 / Autor: Damian Wysocki
Biegowa pomoc na torze wyścigowym
Biegowa pomoc na torze wyścigowym
Damian Wysocki
Damian Wysocki

„Życiowa szansa Tosi” to nazwa imprezy charytatywnej, która w sobotę zostanie zorganizowana na torze wyścigowym w Miedzianej Górze. Cały dochód z wydarzenia zostanie przekazany na leczenie i rehabilitację trzyletniej Antosi, która od urodzenia cierpi na stwardnienie guzowate i padaczkę lekooporną.

Głównym punktem imprezy będą biegi na dystansie czterech i piętnastu kilometrów. Obok zmagań sportowych osoby, które w sobotę wybiorą się na tor w Miedzianej Górze będą mogły zobaczyć m.in. pokaz driftu oraz wystawę motocykli i samochodów zabytkowych. W trakcie imprezy nie zabraknie również koncertów, zabawy dla dzieci, a na wszystkich będzie czekała smaczna grochówka z  kuchni polowej. W między czasie na scenie prowadzone będą liczne licytacje, a zdobyte w ten sposób pieniądze zostaną przekazane na pomoc dla Antosi. Impreza charytatywna na torze w Miedzianej Górze rozpocznie się o godz. 10.00.

HARMONOGRAM WYDARZENIA:

10.00 ROZPOCZĘCIE IMPREZY – PRZYWITANIE NA SCENIE

10.05 ROZPOCZĘCIE ROZGRZEWKI PRZED BIEGIEM NA 15 KM (NA SCENIE)

10.10 START BIEGU NA 15 KM (czas trwania biegu max 2.20 min)

10.20 BIEG DLA DZIECI (200M) WRĘCZENIE MEDALIMI UPOMINKÓW DLA DZIECI

10.30 POKAZ DRIFTU OKOŁO 1 GODZ.

11.30 PIERWSZA LICYTACJA NA SCENIE (15 MIN LICYTACJA)

11.50 POKAZ KARATE

12.00 POKAZ DRIFTU (OKOŁO 30MIN)

12.30 ZAKOŃCZENIE BIEGU 15 KM

12.35 ROZPOCZĘCIE ROZGRZEWKI NA 4 KM (NA SCENIE)

12.40 START BIEGU NA DYSTANSIE 4 KM (BIEG NA TORZE CZAS TRWANIA BIEGU OK 1 GODZ.)

12.50 ZAPOWIEDZ I POKAZ AKCJI RATOWNICZEJ OSP ĆMIŃSK (OK 20 MIN)

13.40 ZAKOŃCZENIE BIEGU NA DYSTANSIE 4 KM

13.45 DRUGA LICYTACJA ( OK 15 MIN)

14.00 WRĘCZNIENIE NAGRÓD I PUCHARÓW – PODZIĘKOWANIA + SPONSORZY

14.45 WYSTĘPY NA SCENIE LUXON, BLEMIA, LETNI CHAMSKI PODRYW (1 GODZINA)

15.50 POKAZ DRIFTU (40 MIN)

16.30 WYSTĘP NA SCENIE KEFIROCK (OK 30min)

17.00 POKAZ TAŃCA NA SCENIE (OKOŁO 30 MIN)

17.30 POKAZ DRIFTU MAX CZASU

20.00 ZAKOŃCZENIE IMPREZY

Tag: Bieganie
Nowy numer!

Zapraszamy do nas

Zgłoś news
POSŁUCHAJ
WIDEO