MIASTO
Stanęli do kulinarnego boju


Była to batalia na patelnie, noże i zdolności kulinarne. Uczniowie klas gastronomicznych Zakładu Doskonalenia Zawodowego stanęli do konkursu „Master Chef. Kreatywny młody kucharz”. W pierwszym etapie uczestnicy musieli rozpoznać zioła i przyprawy. W drugim, z określonej bazy produktów kucharze przygotowali cztery porcje dania głównego.
Uczestnicy mogli wybierać produkty do swoich dań spośród wielu propozycji. – Mamy tu mleko, śmietanę, owoce, warzywa, kasze czy ryż. Główną bazą do potraw jest mięso. Tutaj dajemy zamknięty przedział - wyjaśnia Agnieszka Janus, nauczyciel przedmiotów zawodowych w ZDZ.
Spośród ośmiu zespołów wyłonione zostały trzy najlepsze. Ważne były dobre pomysły, smak i podanie potrawy. Przygotowane dania oceniali członkowie Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni.
https://emkielce.pl/miasto/staneli-do-kulinarnego-boju#sigProGalleriab432d942c9



![[FOTO] Wspólna zabawa w przedszkolu Świętej Rodziny](/media/k2/items/cache/4de3d0a15d14ab1a8a86d0b69fe1c9b4_L.jpg)


![[FOTO] Nordyckie baśnie u kieleckich przedszkolaków](/media/k2/items/cache/7469a9a1ab7687b0066ef0448778b2e8_L.jpg)

![[FOTO] Festyn edukacyjny na kieleckiej uczelni](/media/k2/items/cache/043d3a0752cfe612b3c684e5eeb4241c_L.jpg)