MIASTO
Stanęli do kulinarnego boju


Była to batalia na patelnie, noże i zdolności kulinarne. Uczniowie klas gastronomicznych Zakładu Doskonalenia Zawodowego stanęli do konkursu „Master Chef. Kreatywny młody kucharz”. W pierwszym etapie uczestnicy musieli rozpoznać zioła i przyprawy. W drugim, z określonej bazy produktów kucharze przygotowali cztery porcje dania głównego.
Uczestnicy mogli wybierać produkty do swoich dań spośród wielu propozycji. – Mamy tu mleko, śmietanę, owoce, warzywa, kasze czy ryż. Główną bazą do potraw jest mięso. Tutaj dajemy zamknięty przedział - wyjaśnia Agnieszka Janus, nauczyciel przedmiotów zawodowych w ZDZ.
Spośród ośmiu zespołów wyłonione zostały trzy najlepsze. Ważne były dobre pomysły, smak i podanie potrawy. Przygotowane dania oceniali członkowie Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni.
https://emkielce.pl/miasto/staneli-do-kulinarnego-boju#sigProGalleriab432d942c9







![[NOWOŚĆ] WhatsApp dla słuchaczy! Wyślij do nas zdjęcie, nagranie lub pozdrowienia](/media/k2/items/cache/424819a083207d6704b448b1faeecbea_L.jpg)
