REGION
"Dzieci dzieciom", czyli charytatywna kolacja w Bobrzy
29 września w Zaciszu w Bobrzy odbędzie się jedyna w swoim rodzaju charytatywna kolacja połączona ze zbiórką i licytacją fantów. Cały dochód z wydarzenia zostanie przekazany na rzecz małych pacjentów onkologii dziecięcej w Kielcach.
Menu pozostanie tajemnicą aż do dnia wydarzenia. Przygotują je uczniowie kieleckiego Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego. Wspierać ich będzie pięciu wybitnych szefów kuchni:
- Robert Kopacz - szef kuchni Violife Professional,
- Mirosław Ciołak - szef kuchni Hotel Red Restauracja Siesta Ostrowiec Świętokrzyski i członek Akademii Bocuse d'Or Poland,
- Michał Markowicz - szef w Akademii Bocuse d'Or Poland, doradca kulinarny, nauczyciel w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach,
- Tomasz Zapała - szef kuchni, trener sztuki kulinarnej i nauczyciel w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego
- Marcin Sołtys - Executive Chef w Restauracji Filipa 18 Food Wine Art w Krakowie.
- Gold September, czyli Złoty Wrzesień, to Miesiąc Świadomości Nowotworów u Dzieci. Temat bardzo trudny, który niestety dotyka dziś wielu rodzin. Bardzo zależało nam, aby wesprzeć najmłodszych pacjentów, którzy zmagają się z tą ciężką chorobą i postanowiliśmy zrobić to w sposób, który potrafimy najlepiej, czyli przygotowując wyjątkową, charytatywną kolację. Skontaktowaliśmy się z Wojewódzkim Szpitalem Zespolonym w Kielcach i niemal natychmiast otrzymaliśmy zielone światło. Cały dochód z wydarzenia przekazany zostanie na rzecz pacjentów kieleckiego oddziału Onkologii Dziecięcej – podkreśla Tomasz Kwiecień, manager Zacisza w Bobrzy.
Podczas kolacji prowadzona będzie licytacja atrakcyjnych przedmiotów, m.in. cennych gadżetów klubów sportowych, którą poprowadzą Jarek Foka Bukowski oraz Karol Majewski. Będzie również pokaz tańca, fotobudka oraz impreza taneczna z udziałem znanych kieleckich DJ-ów.
Wydarzenie rozpocznie się 29 września o godzinie 18 i potrwa do drugiej nad ranem.
Rezerwacje przyjmowane są pod nr tel. 785 104 800, a liczba miejsc jest ograniczona.
Koszt uczestnictwa w charytatywnej kolacji wynosi 300 złotych od osoby.