MIASTO
Smaki regionu w Parku Miejskim
56 potraw i produktów spożywczych biorących udział w konkursie i 350 osób wykonujących muzykę ludową – tak w wielkim skrócie można podsumować to, co działo się w niedzielę w kieleckim Parku Miejskim w ramach finału wojewódzkiego XVII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów".
- Serwujemy dziś ludziom zarówno coś dla ducha, ucha, jak i pyszną strawę. Imprezie towarzyszą XLI finały Buskich Spotkań z Folklorem, w ramach których występują na scenie w Parku Miejskim 23 zespoły śpiewacze i taneczne. To także okazja do prezentacji wyrobów Sieci Dziedzictwa Kulinarnego. To smaczne potrawy przygotowane z naszych regionalnych produktów - mówi Sławomir Neugebauer, dyrektor Departamentu Rozwoju Obszarów Wiejskich i Środowiska w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Świętokrzyskiego.
Laureaci finałów regionalnych wezmą udział w wielkim finale konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów", który odbędzie się 24 września na targach w Poznaniu.
Mówi Sławomir Neugebauer, dyrektor Departamentu Rozwoju Obszarów Wiejskich i Środowiska w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Świętokrzyskiego
https://emkielce.pl/miasto/smaki-regionu-w-parku-miejskim#sigProGalleria56a959f7f2