Słuchaj nas: Kielce 107,9 FM | Busko-Zdrój 91,8 FM | Święty Krzyż 91,3 | Włoszczowa 94,4
Szukaj Facebook Twitter Youtube
Radio eM

MIASTO

[FOTO] Grzegorz Zawierucha, zwycięzca ósmej edycji „MasterChef”, opowiedział o swojej pasji

czwartek, 30 stycznia 2020 20:11 / Autor: Wiktor Żelazny
[FOTO] Grzegorz Zawierucha, zwycięzca ósmej edycji „MasterChef”, opowiedział o swojej pasji
[FOTO] Grzegorz Zawierucha, zwycięzca ósmej edycji „MasterChef”, opowiedział o swojej pasji
Wiktor Żelazny
Wiktor Żelazny

Kuchnia to na co dzień jego naturalne środowisko, a dzisiaj postanowił je opuścić i spotkać się ze swoimi fanami. Grzegorz Zawierucha, zwycięzca programu „MasterChef”, w czwartkowe popołudnie zawitał do saloniku Empik w Galerii Korona, by w ramach promocji książki „Zawierucha w kuchni”, opowiedzieć o swojej kulinarnej pasji.

- Zwycięstwo w MasterChef przede wszystkim zmieniło moje życie, bo teraz w stu procentach poświęciłem się pasji kulinarnej. W ten sposób to odbieram, absolutnie nie chce korzystać z czegoś takiego jak sława, bo dopiero się tego pomału uczę. Moim celem było spełnianie się i swoich marzeń, a ten program tak naprawdę mi to umożliwił. – mówił o skutkach wygranej Grzegorz Zawierucha.

W książce „Zawierucha w kuchni” autor ukazał swoje życie i jego poszczególne etapy za pomocą przepisów kulinarnych. Jak podkreślił wszystko to zostało napisane w taki sposób by proponowane dania były możliwe do wykonania dla każdego. Jednak od czego należy rozpocząć swoją przygodę w kuchni?

- Jeżeli ktoś zaczyna gotować to warto zacząć od zwykłej jajecznicy i sprawdzić swoje możliwości w kontakcie z patelnią i łyżką do mieszania. Może się wydawać to śmieszne i banalne, ale niewiele znam osób, które potrafią zrobić perfekcyjną jajecznicę. Pomijając dodatki, cechą idealną tej potrawy jest czas jej przygotowania - trzeba to wszystko tak zbalansować, żeby jajka były ścięte, a nie przesmażone czy wysuszone. – opowiadał Grzegorz Zawierucha.

W ramach spotkania zgromadzeni poznali wiele ciekawych anegdot związanych z uczestnictwem Kielczanina w ósmej edycji programu „MasterChef”. Dodatkowo słuchacze dowiedzieli się o innej pasji Zawieruchy, jaką jest podróżowanie, a wiele wspomnień związanych z wyjazdami powiązanych jest z kuchnią. A jaka jest jego ulubiona potrawa?

- Mam wiele takich, bo jestem fanatykiem kuchni. Nie mam jednej, którą mogę jeść codziennie to się u mnie zmienia. Gdybym miał jednak wybrać taką, którą mogę przyrządzić kilka razy w miesiącu to byłaby to z pewnością golonka z kapustą zasmażaną. – mówił z uśmiechem na twarzy Grzegorz Zawierucha.

Wszyscy, którzy dotarli na dzisiejsze spotkanie oprócz wysłuchania ciekawej rozmowy, mogli również zyskać podpis na książce i w ramach konkursu wygrać talerzyk z zastawy, która wykonana została specjalnie na potrzeby książki.

Nowy numer!

Zapraszamy do nas

Zgłoś news
POSŁUCHAJ
WIDEO