Słuchaj nas: Kielce 107,9 FM | Busko-Zdrój 91,8 FM | Święty Krzyż 91,3 | Włoszczowa 94,4
Szukaj Facebook Twitter Youtube
Radio eM

REGION

"Dzieci-dzieciom" - wyjątkowa kolacja charytatywna już w grudniu

wtorek, 14 listopada 2023 09:32 / Autor: Weronika Karyś
"Dzieci-dzieciom" - wyjątkowa kolacja charytatywna już w grudniu
"Dzieci-dzieciom" - wyjątkowa kolacja charytatywna już w grudniu
Weronika Karyś
Weronika Karyś

Drugiego grudnia w Zaciszu w Bobrzy odbędzie się jedyna w swoim rodzaju charytatywna kolacja „Dzieci-dzieciom”, połączona ze zbiórką i licytacją fantów. Cały dochód z wydarzenia zostanie przekazany na rzecz małych pacjentów onkologii dziecięcej w Kielcach.

– Zależy nam, aby Zacisze w Bobrzy było kojarzone nie tylko jako miejsce rozrywki, w którym można dobrze zjeść i miło spędzić czas, ale także jako przestrzeń, w której dzieje się dużo dobrego – mówi Tomasz Kwiecień, manager Zacisza w Bobrzy.

– W ostatnich miesiącach dużo mówiło się o profilaktyce nowotworów, które dotykają dziś wiele rodzin. Bardzo zależało nam, aby wesprzeć najmłodszych pacjentów, którzy zmagają się z tą ciężką chorobą i postanowiliśmy zrobić to w sposób, który potrafimy najlepiej, czyli przygotowując wyjątkową, charytatywną kolację. Skontaktowaliśmy się z Wojewódzkim Szpitalem Zespolonym w Kielcach i niemal natychmiast otrzymaliśmy zielone światło. Cały dochód z wydarzenia przekazany zostanie na rzecz pacjentów kieleckiego oddziału Onkologii Dziecięcej – dodaje.

Kolację przygotują uczniowie z Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach – stąd wydarzenie nazwane zostało „Dzieci-dzieciom”.

Wspierać ich będzie pięciu wybitnych szefów kuchni:

  • Robert Kopacz - szef kuchni Violife Professional
  • Mirosław Ciołak - Szef Kuchni Hotel Red Restauracja Siesta Ostrowiec Świętokrzyski, członek Akademii Bocuse d'Or Poland
  • Michał Markowicz - Chef w Akademii Bocuse d'Or Poland, doradca kulinarny, nauczyciel w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach
  • Tomasz Zapała - szef kuchni, trener sztuki kulinarnej i nauczyciel w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego
  • Marcin Sołtys - Executive Chef w Restauracji Filipa 18 Food Wine Art w Krakowie

– Menu pozostanie tajemnicą aż do dnia wydarzenia, ale już same nazwiska szefów kuchni – uczestników wielu międzynarodowych konkursów kulinarnych, gwarantują, że będzie ono absolutnie niepowtarzalne  – podkreśla Tomasz Kwiecień.

Podczas kolacji prowadzona będzie również licytacja atrakcyjnych przedmiotów m.in. cennych gadżetów klubów sportowych, którą poprowadzą Jarek Foka Bukowski oraz Karol Majewski. Będzie również pokaz tańca, fotobudka oraz impreza taneczna z udziałem znanych kieleckich DJ-ów.

Wydarzenie rozpocznie się 2 grudnia o godzinie 18:00 i potrwa do godziny drugiej nad ranem.

Rezerwacje przyjmowane są pod nr tel. 785 104 800 – dostępnych jest 60 miejsc. Cena wynosi 300 zł od osoby.

Nowy numer!

Zapraszamy do nas

Zgłoś news
POSŁUCHAJ
WIDEO