AUDYCJE RADIOWE
O piekarnictwie w Dzień Piekarza i Cukiernika z wychowankiem słynnej Le Cordon Bleu
Rozmowa z Szymonem Ciszkiem, piekarzem i wychowankiem prestiżowej francuskiej szkoły Le Cordon Bleu, a także konsultantem książki „Szkoła Piekarnictwa”, która ukazała się nakładem Wydawnictwa „Jedność”. Rozmawiał Michał Łosiak.
Posłuchaj całej rozmowy:
O książce „Szkoła Piekarnictwa”:
W tym przepięknie wydanym albumie najlepsi szefowie kuchni prezentują przepisy na bagietki, chleby żytnie, orkiszowe czy razowe, ciabatty, brioszki, rogaliki i wiele innych piekarniczych wypieków. Prestiżowa szkoła Le Cordon Bleu odkrywa przed Czytelnikiem wszystkie techniki przygotowania i wypiekania chleba! W książce zebrano receptury na pieczywo z całego świata, nie brakuje też praktycznych porad dotyczących różnych metod wyrabiania i formowania ciasta. Dodatkowo przepisy opatrzono zdjęciami prowadzącymi adeptów piekarnictwa krok po kroku aż do pysznego bochenka.
AUDYCJE RADIOWE
- Kobieton (13)
- ABC Zdrowia (29)
- eM na Zakupach (52)
- Świętokrzyskie to my (12)
- Stacja Integracja (13)
- Z życia wzięte (34)
- Piąta Strona Świata (60)
- Różne (3)
- Akademia Aktywnego Słuchacza (68)
- Magazyn "Na 4 łapy" (30)
- Gość Radia eM (122)
- Wokół Kultury (22)
- Z kulturą na TY (49)
- Powrót do przyszłości (19)
- Muzykomania (2)
- Poranna rozmowa (2)
- ABC Zdrowia (7)
- Gość radia eM (34)