Słuchaj nas: Kielce 107,9 FM | Busko-Zdrój 91,8 FM | Święty Krzyż 91,3 | Włoszczowa 94,4
Szukaj Facebook Twitter Youtube
Radio eM

REGION

Znamy wyniki kulinarnego plebiscytu. Restauracja Da Vinci druga w Polsce!

piątek, 10 marca 2023 11:20 / Autor: Weronika Karyś
Znamy wyniki kulinarnego plebiscytu. Restauracja Da Vinci druga w Polsce!
FB DA VINCI
Znamy wyniki kulinarnego plebiscytu. Restauracja Da Vinci druga w Polsce!
FB DA VINCI
Weronika Karyś
Weronika Karyś

Zlokalizowana w Podzamczu Chęcińskim restauracja Da Vinci zaskakuje smakiem, prezencją i wysokiej jakości produktami. Jej wybitne dania co rusz są doceniane zarówno na szczeblu regionalnym, ogólnopolskim, jak i europejskim. Nie inaczej jest tym razem.

Pierwsze miejsce w województwie świętokrzyskim i drugie w Polsce w plebiscycie na Najlepszą Restaurację 2023, organizowanym przez festiwal Polskie Skarby Kulinarne – takimi zaszczytnymi tytułami może pochwalić się regionalna restauracja Da Vinci. Na tym jednak nie koniec sukcesów. Gotujący w niej szefowie – Nicholas Allen i Sebastian Strójwąs zostali zaproszeni na Międzynarodowe Targi Rozwiązań dla Branży HoReCa EuroGastro.

– Zostaliśmy dostrzeżeni przez organizatorów, dyrekcję targów oraz Fundację Klub Szefów Kuchni z Waldemarem Hołówką na czele, który przyjechał do Podzamcza, testował naszych dań i był pełen podziwu wysokiej jakości produktów, sposobu podania oraz smaku. W restauracji mamy cudownego szefa Nicholasa Allena, który jest naszym mistrzem i został zaproszony jako gwiazda kulinarna na te targi. Przez trzy dni razem z szefem kuchni, Sebastianem Strójwąsem będą prezentować wyjątkowe dania – opowiada Renata Kamienik, właścicielka restauracji Da Vinci.

– Będziemy przygotowywać jagnięcinę marynowaną w kawie do tego między innymi ciastko kawowe faszerowane warzywami. Podamy też homara z kawiorem królewskim na ciastku z białej czekolady. Pojawi się też wieprzowina przygotowana w nieszablonowy sposób – dodaje szef kuchni, Sebastian Strójwąs.

Targi odbędą się w dniach 28-30 marca. Więcej na ich temat można przeczytać TUTAJ.

Nowy numer!

Zapraszamy do nas

Zgłoś news
POSŁUCHAJ
WIDEO