REGION
Znamy wyniki kulinarnego plebiscytu. Restauracja Da Vinci druga w Polsce!
Zlokalizowana w Podzamczu Chęcińskim restauracja Da Vinci zaskakuje smakiem, prezencją i wysokiej jakości produktami. Jej wybitne dania co rusz są doceniane zarówno na szczeblu regionalnym, ogólnopolskim, jak i europejskim. Nie inaczej jest tym razem.
Pierwsze miejsce w województwie świętokrzyskim i drugie w Polsce w plebiscycie na Najlepszą Restaurację 2023, organizowanym przez festiwal Polskie Skarby Kulinarne – takimi zaszczytnymi tytułami może pochwalić się regionalna restauracja Da Vinci. Na tym jednak nie koniec sukcesów. Gotujący w niej szefowie – Nicholas Allen i Sebastian Strójwąs zostali zaproszeni na Międzynarodowe Targi Rozwiązań dla Branży HoReCa EuroGastro.
– Zostaliśmy dostrzeżeni przez organizatorów, dyrekcję targów oraz Fundację Klub Szefów Kuchni z Waldemarem Hołówką na czele, który przyjechał do Podzamcza, testował naszych dań i był pełen podziwu wysokiej jakości produktów, sposobu podania oraz smaku. W restauracji mamy cudownego szefa Nicholasa Allena, który jest naszym mistrzem i został zaproszony jako gwiazda kulinarna na te targi. Przez trzy dni razem z szefem kuchni, Sebastianem Strójwąsem będą prezentować wyjątkowe dania – opowiada Renata Kamienik, właścicielka restauracji Da Vinci.
– Będziemy przygotowywać jagnięcinę marynowaną w kawie do tego między innymi ciastko kawowe faszerowane warzywami. Podamy też homara z kawiorem królewskim na ciastku z białej czekolady. Pojawi się też wieprzowina przygotowana w nieszablonowy sposób – dodaje szef kuchni, Sebastian Strójwąs.
Targi odbędą się w dniach 28-30 marca. Więcej na ich temat można przeczytać TUTAJ.
https://emkielce.pl/region/foto-i-audio-znamy-wyniki-kulinarnego-plebiscytu-restauracja-da-vinci-druga-w-polsce#sigProGalleriac085523297