MIASTO
Wielkie otwarcie Enso sushi już 1 lipca. Sprowadzają produkty prosto z Japonii
Na gastronomicznej mapie Kielc, a dokładniej przy ulicy Staszica, pojawił się nowy lokal – Enso Sushi. Wielkie otwarcie już w najbliższą sobotę, 1 lipca, o godzinie 14. Czym wyróżnia się wśród konkurencji? Przeczytajcie.
Enso Sushi to lokal typu „take away”.
– Zrezygnowaliśmy z dużego lokalu i stolików, by zachować niższe ceny i najwyższą jakość produktów. Enso sushi możecie zjeść gdzie tylko chcecie, jest na wyciągnięcie ręki – na wynos i w dowozie, ale nie w lokalu. Przynajmniej na razie – zaznacza Łukasz Znojek, współwłaściciel.
Enso to autorski projekt. Właściciele stawiają przede wszystkim na jakość i tradycję.
– Nasze produkty będą sprowadzane wyłącznie z Japonii, Korei i Wietnamu. Dostaniecie u nas oryginalny japoński sos sojowy Shibanuma. Jest on bardzo doceniany na świecie, ale w Polsce jeszcze mało znany. Jeśli chodzi o ryby, wszystkie posiadają certyfikaty. Nasi dostawcy mają ogromne doświadczenie w ich połowach. Naszą perełką jest tuńczyk błękitnopłetwy. To najbardziej cenione i szlachetne mięso spośród wszystkich innych gatunków tuńczyków. Zaznaczam, że nie będziemy nawiązywać do sushi europejskiego, więc jego smak na pewno będzie się różnił od tego w typowych sushi barach w Polsce. Mam nadzieję, że ludzie odnajdą u nas ducha Japonii i zakochają się w tej tradycji – mówi Artur, szef kuchni Enso.
Otwarcie lokalu już w najbliższą sobotę, 1 lipca.
– Już od 11 w pobliżu ulicy Staszica i Sienkiewicza będzie można znaleźć balony z naszym logo. W nich będą ukryte nagrody – rolka sushi, zestaw sushi, rabat, dodatki i wiele innych – zachęca Damian Kierzkowski, współwłaściciel.
Rabaty można zgarnąć biorąc również udział w konkursie facebookowym Radia eM Kielce.
Standardowo Enso będzie otwarte od wtorku do czwartku w godzinach 12-21, w piątek i sobotę – 12-22 i w niedzielę 12-20.