Słuchaj nas: Kielce 107,9 FM | Busko-Zdrój 91,8 FM | Święty Krzyż 91,3 | Włoszczowa 94,4
Szukaj Facebook Twitter Youtube
Radio eM

MIASTO

Ochrona Środowiska od kuchni

piątek, 22 kwietnia 2016 15:38 / Autor: Piotr Wójcik
Ochrona Środowiska od kuchni
Ochrona Środowiska od kuchni
Piotr Wójcik
Piotr Wójcik

Katedra Ochrony i Kształtowania Środowiska Uniwersytetu Jana Kochanowskiego w Kielcach uczciła Dzień Ziemi prezentując swoją ofertę uczniom kieleckich szkół.

Licealiści mogli obserwować życie rafy koralowej, wyprodukować w laboratorium biopaliwo, a także zapoznać się szczegółowo z życiem roślin. Jak podkreśla profesor Marek Jóźwiak, kierownik Katedry Ochrony i Kształtowania Środowiska UJK, Dzień Ziemi jest dobrym momentem do tego, by podyskutować o tym, jak działalność człowieka wpływa na kondycję naszej planety. To także okazja do tego, by zapoznać uczniów z realiami studiów na kierunku ochrona środowiska.

Nowy numer!

Zapraszamy do nas

Zgłoś news
POSŁUCHAJ
WIDEO