KULTURA
Warsztaty kulinarne dla dzieci, czyli jak przygotować świąteczne pyszności
Już jutro, 12 kwietnia, odbędą się warsztaty kulinarne organizowane przez Domową Spiżarnię. Uczestnicy będą mieli okazję przygotować wielkanocne przysmaki.
Podczas zajęć zainteresowani, pod okiem prowadzącego Tomasza Zapały, nauczą się przygotowywać kilka rodzajów past, które posłużą jako farsz do jajek, a także keks z bakaliami i czekoladą, które zachwycą gości przy świątecznym stole.
Warsztaty przeznaczone są dla dzieci w wieku od 4 do 14 lat. Maluchy do ósmego roku życia pracują na stanowisku z opiekunem (jeden bilet dla dwojga). Starszaki natomiast gotują samodzielnie. Mogą towarzyszyć im rodzice, po zakupie biletu (z kodem GALIMATIAS rabat -50% na stronie internetowej).
Koszt udziału w wydarzeniu wynosi 99 zł. Start o godzinie 17, ulica Okrzei 5.