CIEKAWOSTKI
Innowacyjność w kuchni
Nowoczesne technologie każdego roku coraz mocniej wchodzą w nasze codzienne życie... również do naszych kuchni. I nie ma się czemu dziwić. Dość powiedzieć, że jeszcze kilka dekad temu teflon stosowany był jedynie przy produkcji satelit i wahadłowców – dziś ułatwia smażenie w każdym gospodarstwie domowym. Na teflonie jednak ta historia się nie kończy.
W Hurtowym Centrum Dystrybucji AGD Domos 28 sierpnia odbyła się prezentacja profesjonalnego robota kuchennego Mycook, to sprytne urządzenie jest przeznaczone do mielenia, ścierania, siekania, rozgniatania, mieszania, ubijania, wyrabiania ciasta, duszenia oraz gotowania. Na pokaz przybył mistrz kuchni, który wymieniał on niezliczone zalety produktu, przede wszystkim robot ma ograniczyć naszą pracę do minimum, jednocześnie podnosząc naszą wydajność. Produkt jest wykonany z wysokiej jakości materiałów i wszystkim posiada w zestawie książkę kucharską, która krok po kroku prowadzi, nawet laika, do przygotowania pysznej i zdrowej potrawy. Mieliśmy okazję sprawdzić słowa mistrza, zaserwował iście niebiańskie posiłki, nie zabrakło również świeżych truskawkowych lodów. To chyba dobra wiadomość zwłaszcza dla osób, które nie przepadają za siedzeniem w kuchni, teraz dzięki pomocy rewolucyjnego urządzenia mogą zaskoczyć podniebienia nie jednego gościa.