CIEKAWOSTKI
Bez cukru, bez glutenu, bez laktozy, bez mięsa, tylko zdrowe produkty
Restauracja Lemon Tree, mieszcząca się przy ul. Bodzentyńskiej w Kielcach zmienia nazwę na Vegeteran. Już 4 lutego, podczas otwarcia, będzie można skosztować tam pysznych dań i deserów wegetariańskich. Na przybyłych gości czekają również kulinarne niespodzianki.
– Pierwszą restaurację pod szyldem Vegeteran otworzyłem w Targach Kielce. Spotkała się ona z bardzo pozytywnym odbiorem. Kielczanie pokazali, że nasze miasto jest otwarte na ten rodzaj kuchni, dlatego zdecydowałem się otworzyć drugą restaurację w centrum miasta – opowiada Adam Gaweł, właściciel restauracji Vegeteran.
– W planach mam kontynuację misji Lemon Tree, czyli propagowanie kuchni wegetariańskiej. W szczególności chciałbym dotrzeć do młodych mam oraz dzieci i wprowadzić w ich życie hasła: bez cukru, bez glutenu, bez laktozy, bez mięsa, tylko zdrowe produkty – dodaje Adam Gaweł.
4 lutego - oficjalne otwarcie restauracji pod szyldem Vegeteran, tego dnia na przybyłych gości będą czekały kulinarne niespodzianki. Natomiast dzień później, 5 lutego w restauracji będzie można skorzystać z bezpłatnych konsultacji dietetycznych.
– W godzinach od 11 do 16 dietetyk z naszego gabinetu udzielać będzie porad dietetycznych. Aby z nich skorzystać należy się wcześniej zapisać pod numerem telefonu 669 989 142. Specjalista przeprowadzi analizę sposobu żywienia każdego z uczestników i doradzi w jaki sposób powinniśmy się odżywiać, by poprawić swoje samopoczucie i zdrowie – zachęca Magda Kurkowska, magister dietetyki klinicznej oraz właściciel Gabinetu Dietetycznego Bonne Sante.
6 luty to w Vegeteranie dzień pod hasłem warsztatów kulinarnych. Odbędą się one w godzinach 11-16 i również należy się na nie wcześniej zapisać pod numerem 530 701 709. – Podczas warsztatów zaprosimy dzieciaki do przygotowania zdrowej i szybkiej przekąski. Każde dziecko będzie mogło indywidualnie dobrać składniki i stworzyć samodzielnie danie. Warsztaty to zarazem czas na edukację w zakresie zdrowego żywienia i świetna zabawa w familijnym gronie – zachęca Justyna Ciesiun, warsztaty kulinarne Szczypta Pasji.
Smaczne i zdrowe jedzenie, edukacja i dobra zabawa to wszystko w jednym miejscu, w restauracji Vegeteran na ulicy Bodzentyńskiej. Jak zapowiada właściciel prelekcje, warsztaty i konsultacje będą stałym punktem funkcjonowania restauracji.