MIASTO
[SONDA] Majonezowelove, czyli dzień Majonezu Kieleckiego
Majonez w polskich domach posiada szczególny status. Jest on jednym z najczęściej kupowanych sosów w Polsce, a przepisy z dodatkiem majonezu są przekazywane z pokolenia na pokolenie. I to właśnie dziś obchodzimy święto Majonezu Kieleckiego.
Majonez Kielecki był pierwszym wyprodukowanym przez specjalistów z kieleckiej PSS "Społem" na skalę przemysłową w Polsce. W składzie tego niezwykle popularnego smakołyku znajdziemy wyłącznie najwyższej jakości składniki, bez barwników i ulepszaczy smaku czy konserwantów.
Z biegiem lat na rynku pojawiły się także nowe i innowacyjne wersje Kieleckiego, takie jak: roślinny, z czosnkiem, z wysoką zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych, znanych jako Omega-3, a także z mniejszą ilością cukrów, czyli lekki.
Majonez Kielecki to najbardziej rozpoznawalny produkt z regionu świętokrzyskiego. Marka znana jest od lat nie tylko w Polsce i od dawna uznawana za kultową. Ten niepowtarzalny smak ma wielu fanów. O popularności majonezu świadczy też to, że znalazł się wśród... smaków lodów.
W naszym mieście nie brakuje fanów tego specjału.
– To jest mój ulubiony majonez. Ma idealną konsystencję i dodaję go zawsze do kanapek, aby poprawić ich smak – mówi Kasia.
Majonez Kielecki jest wszędzie dostępny, nawet w zagranicznych sklepach.
– Jest on moim ulubionym i dodaje go do prawie każdej potrawy. Używam go do sałatek, roladek czy kanapek. Kiedy jestem na zakupach, to właśnie po niego sięgam najczęściej – mówi inna mieszkanka miasta.
Sos jest znany z bardzo wyrazistego smaku.
– Majonez Kielecki jest najlepszy, ponieważ ma on bogaty i naturalny skład. W porównaniu do majonezu Winiary jest przede wszystkim dobry w smaku – wyjaśnia Kinga.
Majonez kielecki na dobre zagościł w naszych kuchniach. Jego smak i konsystencja są bardzo doceniane. Jest on idealnym dodatkiem do każdego dania.
Posłuchaj sondy: