Słuchaj nas: Kielce 107,9 FM | Busko-Zdrój 91,8 FM | Święty Krzyż 91,3 | Włoszczowa 94,4
Szukaj Facebook Twitter Youtube
Radio eM

MIASTO

OŚWIADCZENIE WS. DEBATY PREZYDENCKIEJ

czwartek, 18 października 2018 11:55 / Autor: Radio eM
OŚWIADCZENIE WS. DEBATY PREZYDENCKIEJ
Radio eM

Szanowni słuchacze Radia eM, czytelnicy Tygodnika eM Kielce,  tysiące Kielczan, którzy oczekujecie na zapowiadaną od tygodnia Wielką Debatę kandydatów na prezydenta Kielc pomiędzy Wojciechem Lubawskim a Bogdanem Wentą. Mamy dla Państwa przykrą wiadomość. Pan Bogdan Wenta odmówił udziału w dzisiejszej debacie ze względu na obowiązki europosła w Brukseli. Otrzymaliśmy maila następującej treści:

"W nawiązaniu do otrzymanego od Państwa zaproszenia do udziału w debacie zaplanowanej na dzień 18.10.2018r., uprzejmie informuję, iż z uwagi na ważne obowiązki służbowe zaistniałe w Brukseli /uczestnictwo w negocjacjach dotyczących wieloletnich ram finansowania UE na lata 2021-2027/, jako Pełnomocnik Wyborczy Komitetu, jestem zmuszona odwołać uczestnictwo Bogdana Wenty kandydata na Prezydenta Miasta Kielce w zaproponowanej przez Państwa debacie z Prezydentem Wojciechem Lubawskim za co bardzo przepraszam w imieniu swoim oraz zainteresowanego.

Danuta Papaj

Pełnomocnik Wyborczy

KWW Projekt Świętokrzyskie"

Mail tej treści odnaleźliśmy dziś w folderze spam na skrzynce adresowej radio@em.kielce.pl. Wysłano go we wtorek 16 października o godz. 16:57.

Komentarz:

Kilka zdań komentarza ode mnie, ponieważ byłem w kontakcie z komitetem wyborczym Pana Bogdana Wenty w celu organizacji ważnej dla wszystkich Kielczan debaty najpoważniejszych - wg naszego sondażu -kandydatów na urząd prezydenta miasta. Zorganizowanie takiej debaty jest niezwykle trudne ze względu na rozliczne obowiązki europosła Bogdana Wenty, ale w ubiegłym tygodniu uzgodniłem telefonicznie z Panią Danutą Papaj  dogodny termin dla Pana Bogdana Wenty. Pani Danuta Papaj sama zadzwoniła do mnie w ubiegły czwartek i ustaliliśmy, że najlepszym terminem będzie czwartek 18 października o godz. 12.00. Uzgodniliśmy też w rozmowie telefonicznej zasady debaty. Debatę zapowiedzieliśmy w ostatnim numerze tygodnika eM oraz mówiliśmy o niej na antenie Radia eM. Okazało się, że debata nie dojdzie dziś do skutku. Niestety nikt z Komitetu Wyborczego Bogdana Wenty nie zadzwonił do redakcji, z tą, myślę ważną informacją dla tysięcy Kielczan. Co więcej wczoraj w naszej redakcji była Pani Danuta Papaj - słyszeliście ją Państwo w rozmowie na naszej antenie - ale sygnału, ze Pan Bogdan Wenta nie przyjdzie na spotkanie z Panem Prezydentem Lubawskim też nie otrzymałem.

Mogę tylko przeprosić tysiące Kielczan, którzy słuchając Radia eM oczekiwali na debatę. Debaty dziś nie będzie. Wielka szkoda... Deklaruję jednocześnie naszą całkowitą otwartość na zorganizowanie takiej debaty w dogodnym dla Pana Bogdana Wenty terminie.

Piotr Michalec

z-ca Redaktora Naczelnego

Radio eM Kielce

Tygodnik eM Kielce