"Zawierucha w kuchni" - promocja książki
Spotkanie z Grzegorzem Zawieruchą – laureatem 8. edycji MasterChef
„Zawierucha w kuchni” to rodzinne potrawy z autorską nutą – sałatka z selera, śledzie w borowikach lub przepyszna kremówka. To inspirowane podróżami smakołyki, m.in. dorada po tajsku oraz tacos z krewetkami, guacamole i czerwoną cebulą. To smaki wybrednych żeglarzy, m.in. zupa rybna Brodet, tatar z ostrygi oraz krewetki w pomidorach z szafranem i lawendą. To wreszcie wyrafinowane smaki z kuchni MasterChefa, m.in. foie gras ze szparagami i smardzami, comber jagnięcy w sosie miętowym czy danie przyjaciela Grześka – Mariusza – krem z bobu z wędzonym łososiem i karmelizowaną figą. Jeśli więc macie ochotę zaprosić Zawieruchę do swojej kuchni – ta książka jest właśnie dla Was.