Gastrotour. Food Think Tank cz. 2
Niecodzienne wydarzenie w Instytucie Dizajnu. W dniach 6-7 lutego 2017 r. odbędzie się Gastrotour z Food Think Tank – wrocławską Fundacją, której celem jest szeroko rozumiana edukacja ściśle połączona z kulinariami.
Drugi dzień Gastrotour z Food Think Tank to seria warsztatów w IDK. O godz. 12:00 warsztaty ph. „Projekt Herbata” poprowadzi Piotr Mońka z Czajownia Wrocław, który przywiezie turkowar i będzie parzył herbatę. Będzie to degustacja z "lekcją" na temat różnych herbat i zwrócenie uwagi na to, jak ważne jest to, z czego pije się herbatę.
O godz. 13.00 odbędzie się prezentacja Jak poznać dobrą kawę? Prowadzenie Filip Kucharczyk, mistrz świata w parzeniu kawy przy użyciu aeropressu.
O godz. 14:00 organizatorzy zapraszają na „Warsztaty kulinarne z Food Think Tank”, podczas których uczestnicy skupią się na daniach, które są sezonowe i związane z tradycją tego, co jadano dawniej. Warsztaty poprowadzi Tomasz Hartman i Michał Czekajło.
O godz. 17:00 odbędzie się finałowa kolacja na dziedzińcu Wzgórza Zamkowego i w holu IDK. Kolacja będzie otwarta dla wszystkich. Zostaną podane dania przygotowane przez kucharz podczas warsztatów. Uczestniczyć w kolacji będą mogli wszyscy.
Wstęp na wszystkie wydarzenia jest bezpłatny. Nie obowiązują zapisy.
http://www.foodthinktank.pl/
https://www.facebook.com/foodthinktank/