AUDYCJE RADIOWE
O piekarnictwie w Dzień Piekarza i Cukiernika z wychowankiem słynnej Le Cordon Bleu
Rozmowa z Szymonem Ciszkiem, piekarzem i wychowankiem prestiżowej francuskiej szkoły Le Cordon Bleu, a także konsultantem książki „Szkoła Piekarnictwa”, która ukazała się nakładem Wydawnictwa „Jedność”. Rozmawiał Michał Łosiak.
Posłuchaj całej rozmowy:
O książce „Szkoła Piekarnictwa”:
W tym przepięknie wydanym albumie najlepsi szefowie kuchni prezentują przepisy na bagietki, chleby żytnie, orkiszowe czy razowe, ciabatty, brioszki, rogaliki i wiele innych piekarniczych wypieków. Prestiżowa szkoła Le Cordon Bleu odkrywa przed Czytelnikiem wszystkie techniki przygotowania i wypiekania chleba! W książce zebrano receptury na pieczywo z całego świata, nie brakuje też praktycznych porad dotyczących różnych metod wyrabiania i formowania ciasta. Dodatkowo przepisy opatrzono zdjęciami prowadzącymi adeptów piekarnictwa krok po kroku aż do pysznego bochenka.