Słuchaj nas: Kielce 107,9 FM | Busko-Zdrój 91,8 FM | Święty Krzyż 91,3 | Włoszczowa 94,4
Szukaj Facebook Twitter Youtube
Radio eM

AUDYCJE RADIOWE

Kulinarna pasja od małego

piątek, 27 maja 2022 13:57 / Autor: Aleksandra Rękas

Dlaczego warto gotować całą rodziną i jak zaszczepić w małym dziecku kulinarną pasję? O tym, a także o wydarzeniach organizowanych w Studiu Kulinarnym Domowa Spiżarnia opowiadały Karolina Zawierucha oraz Magdalena Woźnicka-Bogdan.

- Dzieciaki, poprzez gotowanie, uczą się manualnych czynności – dotykają struktur i smakują różnych, nowych rzeczy. Łatwiej w ten sposób poznawać smaki, które my, dorośli, już znamy – podkreśla Karolina Zawierucha.

By umożliwić maluchom kulinarną przygodę, Studio Kulinarne Domowa Spiżarnia organizuje warsztaty Dziecięcy Galimatias.

- Zapraszamy na nie dzieci w wieku od czwartego do trzynastego roku życia. Podczas zajęć uczestnicy przygotowują trzy dania, a rodziny mogą spędzić czas wspólnie. To okazja do spróbowania pysznych i wyjątkowych dań – zachęca Magdalena Woźnicka-Bogdan.

Nowy numer!

Zapraszamy do nas

Zgłoś news
POSŁUCHAJ
WIDEO