AUDYCJE RADIOWE
Kulinarna pasja od małego
Dlaczego warto gotować całą rodziną i jak zaszczepić w małym dziecku kulinarną pasję? O tym, a także o wydarzeniach organizowanych w Studiu Kulinarnym Domowa Spiżarnia opowiadały Karolina Zawierucha oraz Magdalena Woźnicka-Bogdan.
- Dzieciaki, poprzez gotowanie, uczą się manualnych czynności – dotykają struktur i smakują różnych, nowych rzeczy. Łatwiej w ten sposób poznawać smaki, które my, dorośli, już znamy – podkreśla Karolina Zawierucha.
By umożliwić maluchom kulinarną przygodę, Studio Kulinarne Domowa Spiżarnia organizuje warsztaty Dziecięcy Galimatias.
- Zapraszamy na nie dzieci w wieku od czwartego do trzynastego roku życia. Podczas zajęć uczestnicy przygotowują trzy dania, a rodziny mogą spędzić czas wspólnie. To okazja do spróbowania pysznych i wyjątkowych dań – zachęca Magdalena Woźnicka-Bogdan.